Roagă pe cineva să te prezinte colegilor și citește foarte atent descrierea postului pentru a nu fi luat prin surprindere. Află la ce traininguri trebuie să participi pentru a-ți maximiza performanța. Fă o listă cu numele și responsabilitățile noilor colegi pentru a fi mai ușor să iei legatura cu aceștia atunci când ai nevoie de ajutor. Creaza-ți o hartă în minte a biroului pentru a nu pierde timp atunci când vrei să găsești o sală pentru o întalnire.
hai să ne acordăm timp!
Nu poți fi perfect de la bun început. Pentru a reuși să intri în ritmul organizației trebuie să știi înainte de toate cele mai importante reguli și reglementări ale companiei.
Această perioada din viața ta nu trebuie să fie un sprint ci un maraton pe termen lung: inițial încearcă să urmărești ceea ce se întamplă din exterior încercând să te implici treptat în activitatea companiei pentru a te împrietenii cu colegii și a cunoaste organizația mai bine.
Un nou loc de muncă iți solicită mintea cu o mulțime de informații astfel încat este imposibil să reții totul din prima. Poți să fi mai eficient, notându-ți pe un caiet cele mai importante informații acumulate.
hai să fim flexibili!
Nimeni nu-și dorește în echipa o persoană cu o atitudine negativa. O atitudine relaxata si pozitiva ajutându-te să te integrezi mult mai ușor.
Crede că fiecare metodă sau acțiune are cauzele ei așadar încearcă să înțelegi aceste lucruri, înțelegând în același timp și gândirea colegilor tăi. Dacă ești conștient de modul tău de a gândii și de a acționa, atunci sigur vei știi ce ai vrea să schimbi și cum ai putea face mai bine.
Prin flexibilitate întelegem și deschiderea ta pentru a participa la întregul program de induction intern dar și la trainingurile externe,deoarece aceste lucruri iți oferă noi dimensiuni ale cunoștințelor și te fac un membru mai valoros al echipei.
hai să nu fim prea eminenți!
Poti provoca cu ușurință colegii dacă esti excesiv și faci totul de unul singur. Dacă faci acest lucru transmiți mesajul că nu faci parte din aceeași echipă ci joci împotriva lor crezând că ești mai bun decât aceștia.
Aceste lucruri nu te pun în fruntea listelor de popularitate, existând altfel de strategii de adaptare mult mai bune pentru a te integra mai bine.
sincronizare și cumpatare
Nu vrei să atragi atenția, intr-un mod negativ, managerului din primele luni așa că trebuie să fi foarte atent la acțiunile echipei tale. Cu timpul colegii tăi se vor mai destinde si vei fi și tu parte din echipă. Nu poți renunța atât de ușor la individualitatea ta dar există situații în care trebuie să faci asta pentru a te adapta cerințelor colegilor.
Ai grijă să nu întarzii dimineața, dar dacă acest lucru se întamplă încearcă să nu faci din asta o obisnuință deoarece superiorii tăi vor observa și vor incepe să aibe o viziune negativă.Dacă nu ești activ și implicat, proactivitatea va scadea și acest lucru iși va crea un disconfort.
Aceste sfaturi iți pot facilita începutul unui nou loc de munca mai ușor.