În această eră modernă a tehnologiei care evoluează rapid, a digitalizării constante, a proceselor de afaceri și a schimbării așteptărilor angajaților, companiile trebuie să lucreze din greu pentru a ține pasul cu ritmul schimbărilor.
Planificarea forței de muncă ar trebui să fie o prioritate pentru liderii companiei în acest moment incitant, dar haotic. Acest lucru te va ajuta să îți asiguri compania și să îți pregătești oamenii pentru provocările și oportunitățile ce vor veni.
Orice ar aduce anii următori, afacerea ta și angajații tăi trebuie să fie pregătiți pentru schimbare. Asta presupune să îți menții atenția asupra pieței forței de muncă, să monitorizezi ultimele trenduri tehnologice și să încurajezi forța de muncă spre recalificări.
pregătindu-te pentru viitorul muncii
Este dificil să preconizezi cu certitudine ce va aduce viitorul pentru angajatori. Totuși, fiecare companie poate fi convinsă de faptul că schimbarea se va manifesta într-un fel sau altul.
Schimbarea ar putea veni sub diferite forme. Anumite persoane ar putea să apară și să reinventeze modul în care se fac lucrurile în industrie. Astfel că se va putea influența modul în care noile tehnologii îți pot oferi potențialul de a transforma și optimiza procese de bază sau modul în care tendințele emergente de pe piața muncii ar putea solicita să îți actualizezi metodele de recrutare.
După cum au experimentat companiile în 2020, este, de asemenea, posibil ca o criză complet neprevăzută să apară și să afecteze sectoare întregi.
Pentru a fi pregătit pentru schimbare, ai nevoie de o forță de muncă diversă și flexibilă. Trebuie să oferi angajaților un suport tehnic adecvat și oportunități de dezvoltare a abilităților, astfel încât să poată ajuta compania să se adapteze la cele mai noi provocări și oportunități.
În raportul PwC privind Forța de Muncă a Viitorului 2030, s-a constatat faptul că 74% dintre lucrători sunt gata să deprindă noi abilități sau să se recalifice pentru a rămâne angajabili în viitor.
"Învățarea automată și IA ne vor ajuta să facem o treabă mult mai bună de planificare a forței de muncă în viitor, dar nu putem sta în spate să așteptăm să se întâmple viitorul muncii. Acele organizații și acei lucrători care înțeleg potențialul pe care îl aduce cu sine viitorul, ce ar putea însemna acesta pentru fiecare dintre ei, și care planifică în avans, vor fi cei mai în măsură să reușească". Jon Williams, partener și lider global global, oameni și organizație la PwC.
pași practici pentru pregătirea viitoare a forței de muncă
Ce acțiuni și procese poți începe să pui în aplicare chiar acum pentru a construi forța de muncă a viitorului?
Un pas esențial este să analizezi seturile de abilități actuale și să te gândiți la capacitățile de care probabil vei avea nevoie pentru a rămâne flexibil și, în cele din urmă, pentru a reuși în viitor. Dacă acest lucru îți atrage atenția asupra unor lacune clare în ceea ce privește talentele, poți începe să planifici strategii pentru a le aborda, indiferent dacă este vorba de recrutare sau recalificare a forței de muncă pe care o ai deja.
Dacă alegi să mergi pe calea recrutării, va trebui să te concentrezi pe concepte precum brandul angajatorului tău și, dacă este suficient de puternic pentru a atrage oamenii de care ai nevoie. Merită, de asemenea, să iei în considerare beneficiile pe care le-ai putea obține din colaborarea cu un partener dedicat Resurselor Umane.
Când vine vorba de recalificare și perfecționare, există multe avantaje de câștigat din investirea timpului și a resurselor în găsirea unei abordări care să funcționeze pentru afacerea ta și angajații tăi. Oamenii care simt că angajatorul lor se implică în a-i ajuta să învețe lucruri noi, să-și extindă setul de competențe și să progreseze în carieră sunt mai predispuși să se simtă fericiți, implicați și, în cele din urmă, să rămână la locul de muncă.
Sondajul Millenial Deloitte din 2019 a arătat că unele dintre cele mai frecvente motive pentru care generația millennials dorește să-și părăsească organizația actuală în următorii doi ani au fost:
- lipsa suficientelor oportunități pentru a avansa (35%);
- lipsa perspectivelor de învățare și dezvoltare (28%);
- senzația de subapreciere (23%);
- balanța inegală între viața profesională și muncă / lipsa de flexibilitate (22%);
- plictiseala / lipsa provocărilor (21%).
Alte elemente semnificative din cercetare au arătat o corelație puternică între persoanele care intenționează să rămână la locurile lor de muncă actuale, spunând că angajatorul lor a livrat performanțe financiare, impactul comunității, dezvoltarea talentelor, diversitatea și incluziunea.
Angajatorii din întreaga lume se confruntă cu o imensă provocare de perfecționare și o potențială criză a forței de muncă constând într-o lipsă generală de forță de muncă plus o nepotrivire a competențelor, potrivit Boston Consulting Group. Firma a subliniat șase pași pe care întreprinderile îi pot face pentru a face față acestor provocări și pentru a reuși să își pregătească forța de muncă pentru viitor:
- creează un plan strategic de forță de muncă;
- lansează programe de perfecționare vizate;
- adoptă contractele de învățare;
- adoptă cele mai noi tehnologii de învățare;
- construiește o cultură de învățare continuă;
- extinde perfecționarea/recalificarea la o scară mai largă.
Dacă ești în căutarea unor noi modalități de a valorifica și implementa talentul în cadrul organizației tale, astfel încât să fii pregătit pentru testele și oportunitățile zilei de mâine, sprijinul unui partener de specialitate precum Randstad s-ar putea dovedi neprețuit.
te concentrezi asupra lucrurilor care contează?
Pentru a-ți optimiza planificarea forței de muncă și a pregăti angajații și afacerea ta pentru ceea ce viitorul ar putea aduce, este vital să te concentrezi asupra conceptelor corecte.