Cei 120 de angajați ai Randstad România aniversează a VI-a ediție a
programului de voluntariat Randstad cu Inima, cu 960 de ore în slujba comunității
București, 22 noiembrie, 2023 - În luna noiembrie a acestui an, cei 120 de angajați ai Randstad România aniversează cea de-a VI-a ediție a programului Randstad cu Inima / Randstad With Heart, alături de peste 38.000 de colegi din alte 37 de filiale din întreaga lume ale Grupului Randstad.
Lansat în anul 2018, programul îi încurajează pe angajații companiei să își dedice opt ore din programul lor de lucru unor activități de voluntariat, la alegerea lor, în timp ce sunt plătiți de companie, ca și cum s-ar afla la lucru. Inițiativa a fost lansată ținând cont de datele furnizate de raportul Workmonitor, conform căruia, de la un an la altul, a crescut procentul angajaților care declară că este important pentru ei să contribuie la binele societății, prin voluntariat. Dacă în 2018, la lansarea programului, 65% declarau acest lucru, în 2023, în cazul angajaților români, nevoia de a simți o compatibilitate între valorile lor și ale angajatorului în ce privește cauzele sociale și de mediu este importantă pentru 86.7% din aceștia (conform studiului Randstad Romania Workmonitor 2023).
"Prin implicarea în programul Randstad cu Inima / Randstad With Heart, eu și colegii mei nu doar aducem beneficii comunității, ci și ne dezvoltăm personal și profesional. Voluntariatul este o experiență care ne conectează mai profund cu valorile noastre, cu lumea în care trăim și cu obiectivul nostru de a îmbunătăți viața unui număr cât mai mare de profesioniști, sprijinindu-i să își atingă potențialul autentic. În cei șase ani de la lansarea acestei inițiative, echipa noastră a contribuit la numeroase proiecte valoroase de voluntariat, demonstrând că are cu adevărat inima mare", spune Mihaela Maranca, Country Manager, Randstad România.
Voluntariat al echipei Randstad România de la proiectul emblematic Cooking with Heart, până la mentorat în Kenya
Anual, Randstad cu Inima / Randstad With Heart înseamnă 960 de ore de muncă în slujba comunității din partea echipei Randstad România și un total de peste 300.000 de ore de voluntariat la nivelul grupului. Programul este susținut de o platformă online, unde angajații se pot înscrie, face donații, propune o activitate și invita colegii să li se alăture. Printre proiectele cărora echipa Randstad România li se dedică se numără:
Gătim cu Inima / Cooking with Heart
Unul din proiectele de volutariat emblematice ale Randstad România este Gătim cu Inima / Cooking with Heart, în cadrul căruia angajații gătesc unii pentru ceilalți, iar banii strânși sunt folosiți pentru o cauză aleasă la nivel de echipă. De-a lungul anilor, au fost susținute asociații și inițiative precum MagiCamp, Asociația Tinerilor Uniți, Asociația Blondie, Dăruiește Viață - Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică, Asociația Timotei Cipariu, turul naţional Contour 100, dedicat susținerii copiilor cu autism.
Mentorat si coaching
Global: consultanții din echipa Randstad România susțin sesiuni de mentorat și coaching pentru persoane din Kenya, oferind suport pentru crearea unui brand personal, redactarea CV-ului și găsirea un loc de muncă, respectiv dezvoltarea competențelor în marketing pentru găsirea unui loc de muncă mai bun (detalii despre o astfel de contribuție la https://www.randstad.com/workforce-insights/employer-branding/positively-shaping-world-work-alexandras-story/).
Local: suport acordat refugiaților ucraineni pentru integrarea în piața forței de muncă, constând în ghidare pentru redactarea CV-ului.
Back to School
În parteneriat cu Asociația Tinerilor Uniți, a susținut familii cu ghiozdănele pline cu rechizite, în cadrul inițiativei Back to School, astfel încât copiii acestora să aibă tot ce le este necesar pentru noul an școlar.
Edupact
Tot în parteneriat cu Asociația Tinerilor Uniți, o parte din echipa Randstad își folosește cele 8 h de voluntariat participând la campania Edupact, prin desfășurarea de activități non-formale. Pentru clasele I-IV, acestea au fost legate de prezentarea pașilor în alegerea meseriei, workshop-uri de gestionarea finanțelor, îmbunătățirea calității vieții etc., iar pentru elevii din clasele a VII-a și a VIII-a, activitățile s-au referit la importanța conștientizării capacității de a spune NU (la droguri, alcool, țigări).
Randstad are o lungă tradiție în sprijinirea voluntariatului angajaților săi. În 2023, Randstad și VSO - cea mai importantă organizație non-guvernamentală de dezvoltare din lume, care luptă împotriva sărăciei prin cunoștințele și abilitățile voluntarilor - sărbătoresc 19 ani de parteneriat, în cadrul căruia angajații Randstad participă la două proiecte VSO, în Tanzania și India. Angajații companiei participă la numeroase alte programe dedicate comunității, inclusiv inițiative sociale și filantropice, precum donații pentru Kilimanjaro Challenge 2019 (inițiativă pentru strângere de fonduri menite să le asigure copiilor din Kenya apă potabilă de băut), sprijin umanitar după cutremurul din Turcia ș.a.
Despre Randstad
Randstad este cea mai mare companie de management al talentelor din lume și un partener pe termen lung al clienților săi. Ne angajăm să oferim oportunități egale pentru persoanele din medii diverse și să le ajutăm să rămână relevante în mediul profesional, aflat într-o rapidă schimbare. Avem o înțelegere profundă a pieței muncii, motiv pentru care ne putem ajuta clienții să își dezvolte forța de muncă de înaltă calitate, diversă și agilă, de care au nevoie pentru a reuși. Cei 46.000 de angajați ai noștri din întreaga lume au un impact pozitiv asupra societății, susținându-i pe oameni să își realizeze adevăratul potențial. În 2022, am ajutat peste 2 milioane de persoane din cele 39 de piețe ale noastre să își găsească un loc de muncă în care se simt bine.
Randstad este prezentă în România cu două filiale, în București și Slatina, județul Olt. Contribuim de peste 16 ani la evoluția pieței muncii din România. Din anul 2016, suntem parte a grupului Randstad, îmbinând expertiza demonstrată internațional cu o echipă de succes în plan local. Considerăm că adevăratele conexiuni nu sunt făcute doar prin date și algoritmi. Este nevoie, de asemenea, de empatie, comunicare și instinct. Instinct uman. Într-o lume tehnologizată, amprenta umană este cea care face diferența. Pentru mai multe informații, consultați www.randstad.ro/.