Angajați din întreaga lume simt efectele COVID-19. Deși părea că piața muncii încetinește, mulți angajatori și întreprinderi cresc. Industriile care oferă servicii esențiale își dezvoltă echipele pentru a sprijini mai bine comunitățile noastre. Multe companii funcționează de asemenea de la distanță, ceea ce înseamnă că găsirea unui nou loc de muncă nu este atât de greu pe cât pare. Cea mai mare schimbare: căutarea locurilor de muncă se mută în lumea digitală.
În spiritul distanțării sociale, angajatorii și recrutorii optează pentru intervievarea candidaților potențiali. Cât de grozav este să susți un interviu din confortul casei tale ?! Nu trebuie să porți pantaloni și cu siguranță nu vei întârzia! Corect? Nu chiar. Angajatorii continuă să ia serios interviurile de muncă, cum de altfel și ar trebui. În timp ce interviurile virtuale pot părea mai puțin formale decât interviurile tradiționale, pregătirea corectă pentru aceștia este la fel de important
pregăteste scena
O diferență majoră între un interviu în persoană și un interviu virtual este mediul înconjurător. Când vizitezi un potențial angajator, ai șansa de a evalua mediul de muncă: ți se pare prietenos, inclusiv și deschis? Într-un interviu virtual, angajatorul tău poate trage concluzii despre abilitățile tale ca angajat, bazate pe spațiul tău. Înainte de a sări la un apel video, ia în considerare ce spune spațiul tău despre tine. Există aglomerație în fundal? Există fotografii sau afișe discutabile atârnate pe perete? Există zgomote perturbatoare? Pentru un interviu de succes, trebuie să setezi scena. Alege un spațiu bine luminat, elimină elementele care îți distrag atenția, organizează-ți biroul și fă rost de un set bun de căști în cazul în care ai nevoie de acestea. Șansa de a face o primă impresie bună este pe deplin!
testează-ți tehnologia
Nu este nimic mai rău decât să-ți petreci primele minute ale interviului tău de muncă, întrebând „mă poți auzi?” Rezervă-ți ceva timp înainte de interviul programat pentru a te asigura că tehnologia pe care o folosești funcționează corect. Suna un prieten sau un membru al familiei pentru o probă. Asigură-te că semnalul internetului este puternic. Concentrează-te asupra calității video și a sunetului. Căută lucruri precum audio, imagine pixelată și întârzieri în transmitere. Dacă întâmpinați dificultăți tehnice, luați în considerare mutarea într-o cameră în care conexiunea la internet este mai bună. În cazul în care exista probleme majore legate de tehnologia pe care o folosești poți solicita un interviu telefonic în loc de un apel video conferință. Cheia este să fii proactiv.
îmbracă-te pentru succes
Știm la ce te gândești: un tricou si pantaloni de trening. Aceasta poate părea o ținută ideală pentru interviu virtual, dar s-ar putea să nu fie cea care îți oferă cel mai bun rezultat. Gândește-te cum te îmbraci pentru un interviu în persoană. Porți ceva care te face să te simți profesionist, puternic și uimitor. Impresia pe care o ai despre tine se traduce adesea prin modul în care te comporți într-un cadru de interviu, așa că depune un efort pentru a-ți planifica ținuta de interviu din cap până în picioare. Nu susținem nici să mergem prea departe în direcția opusă. O combinație completă de costum și cravată nu este aspectul cel mai realist sau autentic. Găsește echilibrul perfect între profesionist și confortabil, optând pentru o cămașă sau un pulover drăguț pe partea de sus și o pereche de blugi în partea de jos.
acordă atenție comportamentului social
Când vine vorba de comunicare, limbajul corporal joacă un rol important. Semnele non-verbale, cum ar fi comportamentul fizic, expresiile faciale și manierismele direcționează conversația atunci când ești față în față cu cineva, dar sunt mai puțin evidente prin intermediul unui ecran. Într-un interviu virtual, trebuie să acorzi mai multă atenție limbajului corporal pentru a menține discuția confortabilă și productivă. Observă lucruri precum privirea și încuviințarea. Acest lucru vă va oferi o idee dacă intervievatorul tău este angajat în discuție sau distras. Atenție la pauzele de vorbire. Atunci poți face un comentariu sau poți pune o întrebare. Comunicarea non-verbală nu este la fel de naturală într-o conversație virtuală, așa că fi atent la modul în care te prezinți. Stai dreapt, ține-ți ochii concentrați asupra conversației și încearcă să nu te blochezi. Cu puțină atenție, poți depăși limitările unei discuții digitale.
trimiteți un e-mail de mulțumire
După ce ai încheiat interviul și te-ai schimbat în pijamale, scrie un e-mail de mulțumire rapid. Un interviu virtual este la fel ca un interviu față în față, deci urmărirea unor curtoazii sociale comune vă poate ajuta să ocupați acel loc de muncă. Profită de această ocazie pentru a evidenția de ce ești un candidat minunat, dar păstrează-l scurt și plăcut. Potrivește tonul e-mailului cu tonul conversației. Interviul a fost mai formal și mai structurat? Păstrează-ți e-mailul profesionist. Pe de altă parte, dacă ai avut o discuție ocazională cu intervievatorul, nu ezita să arunci câteva puncte de exclamație informală.
Indiferent de format, potențialul tău angajator încă încearcă să decidă dacă ai fi sau nu potrivit pentru echipa și compania lor. Tratează-ți interviul virtual cu același respect și aceeași atenție pe care i-ai oferi-o unui interviu în persoană. Ia măsurile necesare pentru a te pregăti și te vei simți încrezător în timpul apelului.
Ești în căutarea unui loc de muncă acum? avem multe oportunități de muncă deschise pe care trebuie să le iei în considerare.