redefinirea ambiției
Pe măsură ce raportul nostru Workmonitor intră în a treia sa decadă, apare un nou set de valori pentru talent.
A reprezintă ambiția: talentele își reevaluează înțelegerea ambiției, plasând echilibrul între viața profesională și personală, flexibilitatea, echitatea și dezvoltarea abilităților în centrul deciziilor de carieră. B reprezintă echilibrul: viețile personale sunt prioritizate în fața carierelor de către talente.
C reprezintă conexiunea: angajatorii trebuie să refacă legăturile cu angajații pentru a înțelege nevoile și dorințele acestora.
explorează temele de anul acesta.
-
ambiție și motivație.
Ambiția este mai mult decât a urca pe scara carierei, iar motivația nu este neapărat determinată de promovări.
Ambiția este mai mult decât a urca pe scara carierei, iar motivația talentului nu este neapărat condusă de promovări. Pentru aproape două treimi dintre respondenți (60%), viața personală este mai importantă decât cea profesională. Echilibrul între viața profesională și personală acum este evaluat la fel de mult ca și salariul pe listele de priorități ale angajaților (93%) - mai mult decât orice altă considerație. Când se uită la următorul pas în carieră, echilibrul între viața profesională și personală este chiar mai important (57%) decât un salariu mai mare (55%). Peste o treime nu doresc progres în carieră pentru că sunt mulțumiți în rolul lor actual (39%), iar ambiția pe termen lung pentru cei mai mulți respondenți este un rol stabil în companie. Cu toate acestea, acest lucru nu îi împiedică să își dorească să își protejeze viitorul și să își îmbunătățească abilitățile prin formare (72%), în special în domenii precum inteligența artificială (AI) și IT, care redefinește rolurile de muncă. Strategiile angajatorilor vor trebui să recunoască aceste priorități în schimbare și să ofere căi mai creative de progres care să se alinieze cu ambițiile diferite ale talentului lor.
-
flexibilitate
Talentul încă cere și caută flexibilitate pentru a se adapta la toate prioritățile lor.
Importanța echilibrului între viața profesională și personală se reflectă și în atenția acordată muncii flexibile, chiar și în contextul în care angajatorii susțin din ce în ce mai mult revenirea la birou. Mulți angajați s-au adaptat la stilul de lucru de acasă în timpul anilor pandemici - mutându-se în afara orașului sau adoptând un animal de companie - întrucât se așteptau ca munca la distanță să rămână. Lucrul de acasă este imperativ pentru aproape 2 din 5 respondenți. Un procent similar (37%) ar lua în considerare să renunțe dacă ar fi obligați să petreacă mai mult timp la birou. Cu toate acestea, există o subtilitate în ceea ce privește următorul lor pas în carieră: dorința de a avea ore de lucru flexibile primează ușor în fața necesității de a lucra de acasă (41% față de 37%).
-
echitate și înțelegere.
Talentul caută parteneriate cu persoane care au aceleași valori, unde își pot exprima pe deplin personalitatea și pot colabora cu angajatorii pentru a îmbunătăți echitatea în locul de muncă.
Talentul își dorește să construiască conexiuni cu angajatorii astfel încât să își poată exprima pe deplin personalitatea și să colaboreze cu organizațiile pentru a îmbunătăți echitatea în locul de muncă. Peste o treime afirmă că nu ar accepta un loc de muncă dacă nu ar fi de acord cu viziunile conducerii organizației (38%), iar 54% dintre respondenți consideră importantă poziția și acțiunile angajatorului lor în privința problemelor sociale și politice. Între timp, aproape două cincimi (38%) caută aliniere pe probleme sociale și de mediu cu un viitor angajator.
-
Inteligența Artificială (AI) și dezvoltarea abilităților
Profesioniștii continuă să prioritizeze pregătirea pentru viitor a abilităților lor, în special în contextul adoptării tot mai extinse a inteligenței artificiale.
Profesioniștii continuă să prioritizeze pregătirea pentru viitor a abilităților lor, în special în contextul adoptării tot mai extinse a inteligenței artificiale. În ciuda unei atitudini mai complexe față de progresul în carieră și ambiție, există o sete continuă pentru training și dezvoltare atât în rolurile actuale, cât și pentru viitoarele mișcări în carieră (72%). Aproape o treime (29%) ar merge chiar atât de departe încât să renunțe la un loc de muncă care nu le oferă oportunități adecvate de învățare și dezvoltare (L&D).
Respondenții văd responsabilitatea pentru training și dezvoltare în ambele părți, atingând din nou tema conexiunii care străbate întregul sondaj.