ce este un manager de logistică?

Ca Manager de Logistică, îți ajuți angajatorul să își mențină nivelurile optime de stoc și să se asigure că are suficientă materie primă pentru activitățile de producție. Responsabilitatea de a supraveghea achiziționarea și distribuția articolelor dintr-un lanț de aprovizionare pare simplă, dar implică procese complexe. De exemplu, dacă lucrezi într-o fabrică de încălțăminte, tu te ocupi de achiziționarea materiilor prime, inclusiv material textil, cauciuc și plastic. Acestea provin de la diferiți furnizori și trebuie comandate pe programe precise pentru a evita întârzierile la producție. Pe lângă materiile prime, te ocupi și de achiziționarea articolelor de ambalaj, cum ar fi cutii și etichete.

ce atribuții are un manager de logistică?

În logistică, trebuie să găsești un echilibru între costuri și beneficii. De exemplu, dacă ai comanda materii prime în exces pentru a minimiza cheltuielile de transport, vei crește costurile de depozitare. Rolul tău ca Manager de Logistică este de a optimiza lanțul de aprovizionare pentru a te asigura că angajatorul tău are ceea ce are nevoie, în cantitățile potrivite și la momentul potrivit, pentru a menține costurile scăzute. Datorită domeniului larg de activitate, un Manager Logistică trebuie să aibă abilități excepționale de multitasking pentru a jongla cu sarcini diverse și a se asigura că funcțiile lanțului de aprovizionare sunt îndeplinite.

Crezi că e potrivit pentru tine rolul de Manager de Logistică având în vedere abilitățile tale de organizare? Atunci continuă să citești pentru a afla care sunt competențele și calificările de care ai nevoie pentru a excela în acest rol.

caută job-uri
1

salariul mediu al unui manager de logistică

Conform Paylab și resurselor interne Randstad Romania, salariul mediu al unui Manager de Logistică în România este de aproximativ 8.000-9.000 RON net pe lună. La începutul carierei, cu mai puțin de un an de experiență pe poziția de management, salariul poate fi de aproximativ 5.500 RON net pe lună. Pachetul de compensații crește odată cu acumularea experienței și a dimensiunii departamentului coordonat. Managerii de logistică cu pregătire avansată și ani de experiență pot câștiga chiar și peste 11.000 RON net pe lună.

Spre deosebire de alte profesii cu comisioane, Managerii de Logistică se bazează pe ore suplimentare și bonusuri anuale dacă își doresc să își crească pachetul de compensații. De asemenea, beneficiază de asigurare medicală, bonusuri și beneficii non-monetare precum concedii plătite.

factori ce influențează salariul unui Manager de Logistică

Multe companii sunt dispuse să plătească mai mult pentru Manageri de Logistică cu experiență datorită valorii pe care o aduc organizației. Managementul lanțului de aprovizionare implică, de obicei, dezvoltarea sau aplicarea unor strategii complexe care necesită expertiză. Poți solicita un pachet de compensații mai mare atunci când ai peste cinci ani de experiență în roluri din domeniul lanțului de aprovizionare. Calificările tale educaționale determină, de asemenea, potențialul de câștig, deoarece majoritatea angajatorilor preferă candidați cu diplomă de licență. Deținerea unor calificări postuniversitare îți poate crește salariul. Pe măsură ce îți îmbunătățești calificările academice, abilitățile tale se dezvoltă, crescându-ți câștigurile potențiale.

Sectorul industrial, dimensiunea companiei și dimensiunea portofoliului de articole gestionate, îți influențează de asemenea salariul. De exemplu, este posibil să câștigi mai mult în firmele de producție, deoarece rolul implică funcții de logistică inbound și outbound (intrări și ieșiri). În cazul managerilor de logistică ce gestionează centre de logisitcă mici, cu capacitate de maxim 6.000 de articole unice, aceștia vor câștiga mai puțin decât managerii de logistică ce gestionează centre cu o capacitate de peste 8.000-10.000 de articole. O companie mare, cu multe resurse este, de asemenea, probabil să plătească mai mult decât o companie de dimensiuni medii sau mici cu puține funcții de logistică.

2

tipuri de manageri de logistică

Principalele tipuri de Manageri Logistică includ:

doi bărbați care lucrează împreună într-un depozit
doi bărbați care lucrează împreună într-un depozit
3

cariera de manager de logistică

Managerii de logistică sunt responsabili cu organizarea livrării și depozitării diferitelor bunuri materiale într-o companie. De asemenea, gestionezi inventarul, negociezi contracte cu furnizorii și te asiguri că respecți bugetele de achiziție.

4

educație și formare necesare

Managerii de logistică nu au neapărat nevoie de calificări academice, însă următoarele calificări îți pot maximiza șansele de a obține rolul dorit:

femeie ține un scaner în timp ce lucrezi într-un centru logistic
femeie ține un scaner în timp ce lucrezi într-un centru logistic

aptitudini și competențe

Un Manager Logistică va considera valoroase următoarele abilități:

5

întrebări frecvente (FAQs)

Întrebări frecvente despre munca de Manager Logistică

thank you for subscribing to your personalised job alerts.